Susqueda Participa (2021)


Hem rebut un total de 40 propostes i les hem agrupat en aquestes dues categories:

 • Propostes vàlides que passen directament a la fase final de votació: són aquelles que compleixen amb totes les normes i requisits del procés. Després d’agrupar els projectes similars o repetits hem constatat que hi ha un total d’11 propostes vàlides distintes. Aquestes propostes passen directament a la fase final de votació, que es durà a terme entre els mesos de setembre i octubre.
 • Propostes descartades o ja previstes: les propostes que s’engloben dins d’aquesta categoria, o bé no han passat el triatge perquè no s’ajusten plenament a les normes del procés, o bé ja existeix una previsió de dur-les a terme, és a dir, l’ajuntament ja les tenia pressupostades, ja hi estava actuant, les està estudiant o hi actuarà perquè ja ho tenia previst (a cada proposta hi podeu trobar l’explicació pertinent).Des de l’Ajuntament hem posat en marxa la tercera edició dels pressupostos participatius de Susqueda. Un exercici d’aprofundiment democràtic que enguany us permetrà decidir de forma directa el destí de 40.000 € del pressupost municipal.


  

.

.

 • Presentació de propostes: tothom ha pogut presentar les seves propostes individualment, en grup (amistats, família) o com a entitat entre el 26 d’abril i el 16 de maig

 • Anàlisi de les propostes rebudes: Durant el mes de juny l’Ajuntament ha analitzat totes les propostes rebudes amb la finalitat de comprovar si s’ajustaven a les normes del procés. Dels 40 projectes enviats per la ciutadania:
  • 19 han estat desestimats (9 perquè no complien les normes del procés, i 10 perquè eren propostes que l’ajuntament ja ha dut a terme o té previst realitzar properament).
  • Els 21 projectes vàlids rebuts s’han agrupat per similituds, de tal manera que el nombre total de propostes vàlides distintes s’ha quedat finalment en 11. És per això que s’ha decidit que aquests 11 projectes passin directament a la fase de votació final.

 • Votació final: la votació de les 11 propostes finalistes es durà a terme entre els mesos de setembre i octubre de 2021. Podran votar totes les persones de 16 i més anys empadronades a Susqueda. Es podrà votar en línia o presencialment. La votació tindrà una durada de 3 setmanes. S’executarà la proposta més votada, i després la resta de propostes amb major nombre de vots, sempre i quan la suma dels seus imports no superi els 40.000€.


  Qualsevol persona que resideix, treballa o té algun vincle amb el municipi ens ha pogut fer arribar les seves propostes del 26 d’abril de març al 16 de maig. 


   • FASE 0: Presentació dels pressupostos participatius de Susqueda 2021. Dissabte dia 24 d’abril a les 12:00h al Local Social.
   • FASE 1: Del 26 d’abril al 16 de maig qualsevol persona ens pot fer arribar les seves propostes a través del qüestionari d’aquesta plana web i/o mitjançant la butlleta que trobareu als díctics que us hem fet arribar a casa.
   • FASE 2: Validació tècnica de les propostes rebudes per part de l’ajuntament (maig- juny).
   • FASE 3: Votació final. Totes les persones de 16 i més anys empadronades al municipi podran votar quines de les  11 propostes finalistes volen que es duguin a terme (setembre – octubre).
   • FASE 4: Execució de les propostes guanyadores (2021/2022).


    Segueix-nos i etiqueta’ns a les xarxes socials!  #SusquedaParticipa