Nou servei de la deixalleria supramunicipal de La Cellera de Ter

 

 

Susqueda completa els serveis de recollida de residus

Ja podem utilitzar la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter i alhora completem les altes al servei de compostatge casolà i comunitari

Aquesta circular es lliura a totes les llars de Susqueda a les seves bústies i també als correus electrònics que disposa l’ajuntament per tal d’informar del nou servei de deixalleria i alhora facilitar a tothom les altes als dos serveis: l’alta d’usuari al servei de deixalleria i l’obtenció de la targeta d’usuari obligatòria i la nova alta o renovació al servei de compostatge casolà o comunitari.

La deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter

Situada al polígon industrial d’aquest municipi, actualment dona servei a les llars i comerços d’Amer, Anglès, La Cellera, Osor i, des del 1 de juny de 2019, també de Susqueda.

Qui pot entrar a la deixalleria?

Qualsevol llar i comerç de Susqueda, sempre i quan s’hagi donat d’alta en el servei i disposi de la targeta d’usuari de la deixalleria.

Quins residus es poden portar a la deixalleria?

Tots els residus generats a les llars i al comerç, degudament separats i com més desballestats millor.

També s’admet:

− Càpsules de cafè plenes
− Xeringues generades a casa

Limitacions d’alguns residus:

− Fins a 3 m3 setmanals de poda.
− Fins a 0,5 m3 setmanals de runa sense necessitat de presentació del permís d’obra menor municipal, o fins a 2 m3 setmanals de runa presentant el permís d’obra menor.
− Fins a 5 unitats anuals de pneumàtics reciclables sempre i quan es presenti el DNI de l’usuari i fins a 4 unitats anuals de no reciclables, amb les mateixes condicions.

No s’admet:

− Els residus que ja disposen de contenidors o compostadors a la via pública: fracció orgànica, rebuig, envasos, paper i vidre.
− Els medicaments, que cal dur a les farmàcies.
− Els residus explosius desclassificats i els residus amb amiant.

Suport al trasllat de trastos grans

Els veïns que tinguin trastos grans de mal transportar o alguna impossibilitat per traslladar-se fins a la deixalleria poden emprar el servei anual de recollida de trastos al costat dels contenidors de Sant Martí i El Coll que, cada any, es continuarà oferint a finals d’agost (l’ajuntament anunciarà la data exacta als mateixos contenidors).

El servei de compostatge casolà i comunitari

Des de 2010, a Susqueda gestionem les restes de menjar i petites restes de l’hort i el jardí a través del servei de compostatge casolà o comunitari i, partint del fet, que el reciclatge és obligatori a Catalunya, és necessari que cada llar estigui donada d’alta al sistema de compostatge que practica: casolà (sigui amb compostador o pila o femer) o comunitari (emprant un dels compostadors comunitaris que hi ha instal·lats al poble – al Santuari del Coll i Sant Martí Sacalm)
Aprofitant la necessitat de tramitar les noves altes al servei de deixalleria, us requerim també l’alta al servei de compostatge a les llars que encara no us hàgiu registrat i la renovació de les dades a les que ja ho hagueu fet, emplenant el mateix formulari d’alta.

L’ajuntament lliura compostadors sense cost a les llars interessades

Les noves llars que vulguin compostador el poden sol·licitar amb el mateix formulari d’alta o de renovació. Per a l’entrega del compostador, posteriorment s’hi posarà en contacte un representant del Consell Comarcal per acordar l’entrega.
Els compostadors són gratuïts però es demana la predisposició dels sol·licitants a assistir a un taller formatiu per assegurar la seva correcta utilització.

El compostatge casolà té premi

Les llars que fan compostatge a casa sigui amb compostador, pila o femer (sols o compartit amb una altra llar) gaudeixen d’un de descompte sobre la taxa d’escombraries; sempre i quan hagin tramitat l’alta.

Tramitació de les altes al servei de deixalleria i compostatge

 

Com em dono d’alta?

Emplenant els formularis lliurats amb aquesta circular i entregant-los als punts de lliurament habilitats, abans de 20 de juliol de 2019:
− Escanejat i reenviat a ajuntament@susqueda.cat
− Per correu ordinari a Ajuntament de Susqueda Plaça de l’Ajuntament, 1 17171 Susqueda
− A la bústia de l’ajuntament a Amer, costat bombers

Com obtinc la targeta d’usuari de la deixalleria?

Un cop efectuada l’alta, al cap de quinze dies cada llar tindrà la targeta disponible a la mateixa deixalleria.

 

horari deixalleria